Teater blev vägen till integration i Fittja

Bild från teatergruppen på 70-talet.
Bild från teatergruppen på 70-talet.
På söndag eftermiddag visas filmen "Jag kan vara ett lejon" på Mångkulturellt centrum i Fittja. I filmen, som är gjord av sociologistudenten Emrah Sönmez, får tittarna möta barn som deltog i ett framgångsrikt teaterprojekt i Fittja på 70-talet, både då och i dag som vuxna.

På söndag eftermiddag visas filmen ”Jag kan vara ett lejon” på Mångkulturellt centrum. I filmen, som är gjord av sociologistudenten Emrah Sönmez, får tittarna möta barn som deltog i ett framgångsrikt teaterprojekt i Fittja på 70-talet, både då och i dag som vuxna.

Med i filmen är också de två personer som startade teaterprojektet som riktade sig till barn som kommit med invandringen från Turkiet, både turkar och kurder.

Filmen som är 44 minuter lång innehåller både arkivmaterial från SVT som filmade och intervjuade barn ur teatergruppen 1978, men också gamla fotografier och nyfilmat material med barnen och ledarna i teatergruppen i dag.

Antalet platser till visningen på Mångkulturellt centrum som börjar klockan 14 är begränsat. I november kommer nya chanser. Då visas filmen på Fittjaskolan.