ANNONS

Romantisk musikal sätts upp på Satelliten

Moa Ahlénius och Oskar Thege spelar kärlekspar i The last five years.
Moa Ahlénius och Oskar Thege spelar kärlekspar i The last five years.
Lördag 13 oktober är det premiär för The last five years på Arena Satelliten. Det är fjärde året i rad som Teater Satelliten sätter upp en musikal – och för första gången är alla i produktionen under 25 år.
ANNONS

Under två veckor i oktober spelas den intima berättelsen om relationen mellan den allt mer framgångsrika författaren Jamie och den aspirerande skådespelaren Cathy på Arena Satelliten. Musikalen är skriven av amerikanen Jason Robert Brown och hade urpremiär i Chicago 2001.

Romantik i New York

Det handlar om ett par i 20-årsåldern i New York, som under musikalens lopp blir tillsammans, gifter sig och gör slut.

22-åriga Helen Fredstam har varit med sedan teatergruppen startade. Tidigare har hon stått på scen men i år är hon regissör och projektledare. 

– Det är en ganska unik berättelse som inte utspelar sig i kronologisk ordning. Man får se slutet på deras relation i början, och det gör den spännande.

Få roller kräver mer

Huvudrollerna spelas av 23-åriga Moa Ahlénius och 22-årige Oskar Thege. Moa, som är uppvuxen i Sollentuna, har varit med i samtliga produktioner som Teater Satelliten satt upp. Hon går nu första året på Kulturamas musikallinje och musikalen som uttrycksform har kommit att betyda mycket.

– Det är ett otroligt sätt att påverka en publik. Att det är live gör sången, dansen och teatern ännu mer påtaglig och varje föreställning blir unik.

Alla i ledningen, ensemblen och orkestern är mellan 18 och 25 år och gruppen på totalt 14 personer har repeterat sedan i våras.

– Hela den här produktionen är speciell eftersom vi bara är två skådespelare. Det kräver mycket av oss båda. Det är snabba hopp mellan olika känslolägen – ena stunden ska man vara glad och den andra ledsen, säger Moa Ahlénius.

Fakta

The last five years

Premiär: Lördag 13 oktober

Plats: Arena Satelliten, Allfarvägen 4 Sollentuna

Biljett: Tickster, vuxen: 120 kr, ungdom (under 20), student och pensionär: 80 kr

Föreställningar: 13 oktober kl. 19:00, 14 oktober kl. 14:00, 20 oktober kl. 19:00, 21 oktober kl. 14:00

Fakta

Teater Satelliten

  • Teater Satellitens kvällsgrupp är en teatergrupp som har funnits sedan hösten 2014.
  • De har tidigare satt upp musikalerna RENT, Moulin Rouge och Den Lille Prinsen.
  • Höstens projekt är sammanställt av ett gäng ungdomar ur Teater Satelliten som gör detta projekt på egen hand. Alla på scenen, i ledningen och i orkestern är under 25 år gamla.
ANNONS