ANNONS

Tre gör upp om Huddinges kulturpris

Anders Karlsmark (till höger) är musiker i Commando M Pigg och driver kulturföreningen Ögla som arrangerar musikkvällar i Folkes. Här med Kenny Håkansson.
Anders Karlsmark (till höger) är musiker i Commando M Pigg och driver kulturföreningen Ögla som arrangerar musikkvällar i Folkes. Här med Kenny Håkansson.
Mikhael Mikalides
Mikhael Mikalides, svenskalärare på Vårbyskolan, arbetar med språkutvecklande projekt och har gett ut flera böcker i samma område. Här med dottern Nova.
Elin Tisell
Elin Tisell (andra till vänster) är aktör, körledare och del i Teater Slávas konstnärliga råd. Här med Lars Brinck, Daniel Reid och Viktoria Siwek.
En undervisande författare, en körledande skådespelare och en musicerande kulturföreningsansvarig är med i sluttampen om vem som får Huddinges kulturpris 2016.
ANNONS

Årligen delas Huddinge kommuns kulturpris ut för att uppmärksamma den eller de som verkar för ett rikt kultur- och fritidsutbud i kommunen.

I år står det mellan de tre kulturpersonligheterna Anders Karlsmark, musiker och ansvarig i kulturföreningen Ögla som arrangerar musikkvällar i Folkes, Elin Tisell, aktör, körledare och del i Teater Slávas konstnärliga råd och Mikhael Mikalides, svenskalärare på Vårbyskolan, som arbetar med språkutvecklande projekt och som har gett ut flera böcker i samma område.

– Det är jättestort och hedrande. Särskilt när jag ser vilka de andra nominerade är, säger Mikhael Mikalides.

Vinnaren, som får en prissumma på 20 000 kronor, utses under festen Huddinge glöder den 1 december av en priskommitté som i sin tur har utsetts av kultur- och fritidsnämnden.

Det är också kultur- och fritidsnämnden som arrangerar festen, som hålls i Huddingegymnasiets aula, och där P3-profilen Kodjo Akolor i år är konferencier.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.