ANNONS

Tyresöfotografer prisas i SM

Bilder SM kollage
Jenny Puronnes två bilder som vann silver.
Två fotografer från Tyresö har prisats i Svenska mästerskapet i fotografi.
ANNONS

I söndags och måndags avgjordes SM i fotografi i Sollentuna. Fotograferna Jenny Puronne och Jenny Ivarsson, som båda bor i Tyresö, prisades under tävlingen.

Jenny Ivarsson, som driver en fotostudio i Älta, vann silver i kategorin baby. Hon har tidigare fått pris i tävlingen, bland annat utsågs en av hennes bilder till den bästa i kategorin baby 2016.

Jenny Puronne, som har Slottstudion i Tyresö, vann silver för två olika bilder. Hennes bild ”Young inside” blev förra året utsedd till årets porträtt, som Lokaltidningen Mitt i Tyresö skrev om då.

Nu vann hon silver i kategorin digital illustration med bilden ”The element of water”, som är tagen med hjälp av vattenballonger och en pool i hennes studio.

– Den ingår i en serie om elementen. I den här kategorin gäller det att vara så kreativ som möjligt och använda photoshop för att skapa en digital illustration. Bilden tog sig upp på silverplats för att hantverket belönades. Den är printad på metallpapper och ser man den i verkligheten ploppar hans kropp och vattnet ut ur bilden, säger hon.

Tvillingar från Tyresö

Hennes bild på tvillingarna Wilma och Sandra från Tyresö vann silver i kategorin kreativt porträtt. Hon kallar den ”Another from same mother”.

– Jag har ett projekt när jag skapar kjolar av blommor i miniatyr. De här tvillingarna är precis som blommor. De är lika, från samma moder, men ändå unika, det ville jag illustrera, säger hon.

Tävlingen arrangeras av Svenska Porträttfotografernas Förbund och hölls i år i Sollentuna. Åttiofyra fotografer deltog i tävlingen som riktar sig till professionella fotografer och amatörfotografer.

ANNONS

Jenny Puronne

Another from same mother. Foto: Jenny Puronne