ANNONS

Folkkära författaren Ulf Stark är död

Ulf Stark blev 72 år gammal.
Ulf Stark blev 72 år gammal.
Ulf Stark har avlidit efter att ha varit sjuk i cancer, uppger hans familj för DN.
Han blev 72 år gammal.
ANNONS

Barnboksförfattaren och Lidingöbon Ulf Stark avled under natten mot tisdagen, efter att ha varit sjuk i cancer en kortare tid, berättar hans fru för DN.

– Själva händelseförloppet var väldigt snabbt. Han har befunnit sig på sjukhus och rehabiliteringshem och kom hem därifrån för tre veckor sedan. Vi hade bestämt att han skulle somna in här hemma i sin egen säng, säger Ulf Starks fru Janina Orlov till Dagens Nyheter.

Jobbade in i det sista

Ulf Stark brann för barnböcker in i det sista och hade precis avslutat ytterligare en bok. I januari träffade Mitt i Lidingö honom. Då berättade han om hur viktigt det är att barn får fantisera.

– När man pratar om böcker så pratar man bara om att barnen ska lära sig läsa. Jag tycker att det handlar om att utveckla barnens fantasi. Det är bra ur ett nationalekonomiskt perspektiv också, att utveckla bygger på att man gör det som inte funnits förut, sa han till Mitt i Lidingö då.

Skrev 130 böcker

Under sin karriär skrev Ulf Stark omkring 130 böcker och flera film- och teatermanus. Han debuterade med boken ”Dårfinkar och dönickar” 1984, som senare blev tv-serie.

Ulf Stark blev 72 år gammal.

ANNONS
Fakta

Ulf Stark

Född: 12 juli 1944.

Bor: På Lidingö sedan snart 40 år.

Debuterade: Gav ut diktsamlingen ”Ett hål till livet” som 19-åring, men det var när ”Dårfinkar och dönickar” kom 1984 som han slog igenom på riktigt. Sedan dess har han skrivit runt 130 böcker.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.