ANNONS

De utmanar traditionell after work – med yoga och juice

Happy AW kombinerar yoga och aw.
Kristina Berg och Amy Rudbäck ligger bakom det nystartade konceptet Happy AW som ska utmana den traditionella aw:n med yoga och juice.
After work behöver inte betyda bar, bärs och kollegor. Det menar bästa vännerna Kristina Berg och Amy Rudbäck vars alkoholfria koncept Happy AW drar igång nu på fredag.
ANNONS

– Vi kände att det inte fanns så många olika typer av after work i stan. Det är oftast så att man går till en bar efter jobbet och dricker öl och vaknar upp lite halvseg dagen efter, säger Amy Rudbäck, som till vardags jobbar som frilansande copywriter.

Det var hon och bästa kompisen Kristina Berg, som annars jobbar som projektledare på DDB, som satt och diskuterade aw-klimatet i stan och kom fram till att det alltid är samma sak. Där och då föddes idén om Happy AW – konceptet som de hoppas ska vända upp och ner på den typiska aw-kulturen.

– I stället för att vakna på lördagen lite bakis ska man starta helgen på bästa sätt. Efter jobbet på fredag kommer vi att köra en yogaklass, som är mer klubbig än vanlig yoga, och efteråt blir det mingel och after work med juicedrinkar, säger Amy Rudbäck som själv håller på att utbilda sig till yogainstruktör.

Fakta

Två andra alkoholfria aw- och klubbkoncept i stan

Workout Parties: Träningsfest som startades förra året av Josef Fallesen som jobbat mycket med aw-koncept på Stureplan. Arrangerar två stora fester om året i Stockholm, en på hösten och en på våren. Under kvällen bjuds det på två träningspass à 30 minuter och i baren allt från alkoholfria proteindrinkar, till bars och andra tilltugg. Nästa fest äger rum den 3 februari på Annexet.

Sthlm Glow: Alkoholfri dansklubb som anordnas på Sjöstadens festvåning, Skeppsmäklargatan 5, den första fredagen varje månad av Pampasbon Madeleine Grimhusen (läs vår intervju med henne här). I baren serveras fruktdrinkar, smoothies & hälsa-shots och på dansgolvet soul, funk och disco. Nästa festtillfälle äger rum den 2 december, klockan 20.00-00.00.

De tror att det finns ett växande intresse i samhället för sociala upplevelser som får folk att må bra både psykiskt och fysiskt.

– När vi har berättat om det för folk har de blivit väldigt intresserade. Man vill hänga med sina vänner och kollegor socialt, men man vill göra det på ett annat sätt, säger Amy Rudbäck.

Det första Happy AW-tillfället äger rum nu på fredag på A house, den nya mötesplatsen för entreprenörer inom mode, mat och media, som håller till i Arkitekthögskolans gamla lokaler på Östermalm.

Eftersom yogaklassen har ett begränsat antal platser, 100 stycken, måste den som vill vara med köpa en biljett inför kvällen. I priset ingår yogaklassen, en uppfriskande juiceshot inför klassen och en smoothie efteråt. Deltagarna får dessutom med sig yogamattan de använder hem efter eventet. Allt som behövs är egna kläder att yoga i.

Tid: Klockan 17.30-20.00 på fredag den 18 november. Plats: A House, Uggleviksgatan 2.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.