Utomhuskonserterna som förlänger sommaren

Konsertsommaren är inte över.
Konsertsommaren är inte över.
I helgen avslutas festivalsommaren i Stockholm med klassikern Popaganda, men konsertsommaren är långt i från över. Här är höjdpunkterna bland närmaste månadens utomhusspelningar.

Redan tisdag kväll bjuds det på utomhuskonsert i sann sensommaranda när Femtastic och Apocalyptic Brass Collective intar Parkteatern i Vitabergsparken. En explosion av feminism, kärlek, poesi, dans, rap, trummor och brass utlovas. Uppträder gör bland annat Ikhana, Cleo och Lotus samt en samling poeter och dansare som alla backas upp av brassbandet. Tid: 17.30-20.00 tisdag kväll.

Under våren och sommaren har hiphoplegenden Petter turnerat med sin senaste skiva Mitt folk, med hits som Pris på mitt huvud och Vi är. På onsdag, gör Petter en av de sista spelningarna på turnén när han uppträder på Mosebacketerrassens uteservering. Tid: 19.30.

Till helgen, 26 och 27 augusti, har det också blivit dags för Popaganda på Eriksdalsbadet där kan du vänta dig såväl nya som gamla popstorheter. Hittills står det klart att bland andra Belle och Sebastian, Little Jinder, Markus Krunegård, Years & Years, Deportees, Amanda Bergman och Tiger Lou kommer att spela.

Trots att Popaganda (här kan du vinna biljetter) markerar slutet på festivalsommaren i stan finns det mer att se fram emot. Sista augusti spelar Den svenska björnstammen på Mosebacketerrassen, de två följande dagarna är det Stefan Sundström och Graveyards tur och den 3 september avslutar Ison & Fille utomhuskonserterna på terrassen.

Men misströsta inte, konserterna på Gröna Lund fortsätter hela september ut. Låt konserthöjdpunkter som Elliphant (1 september) Mando Diao (2 september) Anna Ternheim (15 september) och Daniel Adams Ray (22 september) på Stora scenen förlänga sommarkänslan.

Vinn biljetter till Popaganda

Vinn två tvådagarsbiljetter till Popaganda – var med i vår tävling.

Nu startar vi på Mitt i Stockholm nyhetsbrevet Fredagspepp. Här bjuder redaktionen varje fredag på nöjes-, mat- och kulturtips inför helgen. Dessutom väljer vi ut de bästa reportagen och de roligaste intervjuerna. Brevet kommer varje fredag i rakt in din mejlkorg.

Om du anmäler dig här kan du dessutom vara med och tävla om två tvådagarsbiljetter till Popaganda. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att klicka på länken, fylla i personuppgifterna och ge oss dina tre bästa Stockholmstips.