ANNONS

Vallentunaartist mest gillad av radiolyssnare

Nyinflyttade Cissi Wallin Nilsson hoppas att få uppträda på sommarens festival i Vallentuna.
Nyinflyttade Cissi Wallin Nilsson hoppas att få uppträda på sommarfestivalen i Vallentuna.
Med låten "Myself and I" toppar Vallentunabon Cilia veckans gillarlista i lokalradion. Vinner hon musiktävlingen kan det bli första steget mot genombrottet. Därför ringde Mitt i upp henne för att ta reda på vem hon är.
ANNONS

Någorlunda yrvaken svarar Cissi Wallin Nilsson, 19, i telefonen efter att kvällen innan varit på Grammisgalan. Samtidigt som hon minglade runt bland artistkollegor och branschfolk på Grand Hotel spelades hennes senaste singel ”Myself and I” på P5 Stockholm.

Låten deltar i kanalens musiktävling Topp Tre! på facebook som går ut på att få flest likes av lyssnarna.

– Jag leder hittills, och det känns jätteroligt, särskilt eftersom det är en låt som jag själv har varit med och skrivit, säger Cissi eller Cilia som är hennes artistnamn.

Vad kan du berätta om låten?

– Själva låten handlar om en relation mellan en kille och tjej, där killen vill har något mer medan tjejen i stället vill hålla det enkelt. Flera av mina tidigare relationer har varit så, tills jag träffade min nuvarande pojkvän.

Vad fick dig att vilja satsa på musiken?

– När jag var 13 år kom jag i kontakt med en manager, och jag fick uppträda på bibliotek och ålderdomshem för att träna på att stå på scen och inför publik. Det var många jobbiga situationer men det ledde till att jag fick ett skivkontrakt när jag var 15-16 år.

Vinner hon veckans omröstning går låten vidare i tävlingen, och får chansen att få mer spelningar i radiokanalen. Det kan bli startskottet på karriären för Cissi som i höstas flyttade från Gävle med familjen till Gröndal i Vallentuna.

Hur kom det sig att ni flyttade till Vallentuna?

ANNONS

– Främst för min pappa jobbar här, men sen pluggar jag på Kulturama i Hammarby Sjöstad, vilket gör pendelavståndet kortare.

Kommer vi kunna se dig uppträda i Vallentuna?

– Kanske. Det är en festival i sommar som vore roligt att var med på. Jag har pratat med en ansvarig för festivalen om att göra ett uppträde då men inget är bestämt.

Klicka här för att komma till P5 Stockholms musiktävling. För att rösta på”Myself and I” är det ”haha” emojin som man ska gilla inlägget med.

ANNONS