ANNONS

Lotta från Västertorp kan bli Sveriges mästerkock

Lotta Gusterman från Västertorp är med i Sveirges mästerkock
Lotta Gusterman lagar helst lasagne eller lamm.
Till vardags jobbar Västertorpsbon Lotta Gusterman som avdelningschef inom Haninge kommun. Men hon drömmer om att inspirera andra till att laga mat. Nu är hon en av tolv deltagare i årets upplaga av Sveriges mästerkock på TV4.
ANNONS

Efter att ha imponerat på juryn med lammrostbiff och rullader stod det klart att Lotta Gusterman från Västertorp är en av årets deltagare i Sveriges mästerkock.

– Det känns jättehärligt och jätteroligt!

Vill inspirera andra

Hon sökte till programmet för att hon älskar att laga mat. Till vardags jobbar hon som avdelningschef inom Haninge kommun, men drömmer om att inspirera andra till matlagning, något som hon också gör med sitt Instagramkonto Köksharmoni.

– Vi pratar mat, ser på matlagningsprogram och köper kokböcker. Men de finns de som inte klarar att laga mat. Där skulle jag vilja vara med och coacha andra. Jag vill bidra med att andra inte ska tycka att det är besvärligt att laga mat.

Hur var det att träffa Mästerkocksjuryn?

– Det var mäktigt att träffa de här härliga, duktiga människorna. De kompletterar varandra så fint med en bred erfarenhet. Det var mäktigt att träffa dem och prata med dem.

Jury sveriges mästerkock

Juryn i Sveriges mästerkock: Leif Mannerström, Markus Aujalay, Mischa Billing. Foto: TV4

Hennes första rätt, örtmarinerad lammrostbiff och medelhavsinspirerad potatisgratäng med soltorkade tomater, fetaost och oliver med rödvinssky imponerade på juryn.

– Man kan se hur Leif försvinner när han står vid mig och tar en extra sked med sås för att han tyckte att den var så god. Det är en av de finaste komplimanger som jag har fått.

ANNONS

Bra på smak

När de tolv slutliga deltagarna skulle koras var det rullader som stod på menyn. Uppläggningen imponerade inte på juryns Mischa Billing, men smakerna satt.

– Jag använder mycket örter och blandar kryddor. Det syntes inte på tv, men Mischa var framme vid mina rullader och smakade och sa att det var en ljuvlig doft. Jag tror att det är min förmåga att kombinera smaker som gjorde att jag gick vidare.

Inspelningen av Sveriges mästerkock tycker hon var rolig.

– Det är en jätteskön känsla mellan alla som tävlar. Alla hejar på varandra.

Att se sig själv på tv är lite nervöst medger hon.

– Man blir alltid lite blyg av att se sig själv. Men Sveriges mästerkock är ett vänligt program, de behandlar oss alla väl.

Fakta

Lotta Gusterman

Ålder: 60 år.

Familj: Stor och brokig. Make, barn, bonusbarn. Fyra barnbarn och ett femte påväg.

Bor: Västertorp.

Yrke: Avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen inom Haninge kommun.

Intessen: Lagar mat, drejar keramik, odlar kryddor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.