ANNONS

Yuniko vill skildra ambitionen i orten

Alvaro Cabezas har under hösten släppt hiphopsingeln ”Adidas” under artistnamnet Yuniko.
Alvaro Cabezas har under hösten släppt hiphopsingeln ”Adidas” under artistnamnet Yuniko.
Yuniko och Connor.
Yuniko och Connor.
En av alla Järvatalanger som just nu är i ropet är Kistabon Alvaro Cabezas, också känd som Yuniko.
ANNONS

Multibegåvningen Alvaro Cabezas från Kista har under hösten släppt hiphopsingeln ”Adidas” under artistnamnet Yuniko. Alvaro vill lyfta att orten är mer än skottlossningar och kriminalitet, något som textraden ”Orten, den har ambition, inte bara ammunition” illustrerar.

– Det finns så många med mycket ambition och så stora visioner, men det är ingen som pratar om dem. I medierna är det mycket kriminalitet som får uppmärksamhet, säger Alvaro när vi träffar honom och hans kusin Connor i Kistagallerian.

Här är stjärnorna från Järva

Genom musiken vill han inspirera och lyfta fram sin verklighet och sanning.

– Man måste tro på sig själv. Vi tycker om hur Adidas promotar sig själva och det vill vi också göra, tänka framåt och tänka nytt. När andra skildrar ortens verklighet blir det ofta så negativt vinklat och  klyschigt, säger Alvaro.

Multitalang som kallar sig själv för artist

Alvaro är både dansare, inspiratör, rappare och inte minst producent.

– Jag kallar mig själv artist. Förut jobbade jag inom Kulturskolan i Tensta, Akalla och Husby och så har jag haft egna projekt på Fryshuet i Husby där jag undervisade i hiphop, säger Alvaro.

I september sajnade han sitt första remixavtal med Universal Music Group. De senaste månaderna har han startat ett samarbete med kusinen Connor Cisternas, som rappar, Palmer som fotar och Jiyar som spelar in.

ANNONS

– Själv jobbar jag mest med produktionen, säger Alvaro, som tycker att helheten och koncepttänket är viktigt.

Yuniko och Connor.

Connor Cisternas från Kungsängen har rappat sedan i våras.

– Nu känns det bra, jag har blivit varm i kläderna. Jag är hungrig liksom och vill testa på musiken. Det finns så många rappare i västerort, men det finns nästan inga i Kungsängen så jag tänkte att någon måste börja, säger Connor.

För Alvaro Cabezas är det känslorna viktigast när han berättar sina historier genom musiken.

– Det ska inspirera och berätta någon slags historia. Det ska komma från en genuin känsla och nå ut till människors känslor, säger Alvaro.

Därför är västerort ett musikunder

ANNONS