ANNONS

Fira alla hjärtans dag med bröllop i Danderyds kyrka

Drop-in bröllop, Danderyds kyrka, alla hjärtans dag.
För andra året i rad arrangerar Danderyds kyrka drop in-vigsel.
Alla hjärtans dag (14 februari) närmar sig och vad är mer romantiskt än ett bröllop? Danderyds kyrka slår upp portarna och bjuder in till drop in-vigsel.
ANNONS

Går du i giftastankar? Passa på att fira alla hjärtans dag med ett bröllop.

För andra året i rad arrangerar Danderyds kyrka drop in-vigsel på alla hjärtans dag.

Det är precis vad det låter som. Ta med din käresta och föreviga denna dag genom att sätta ringar på varandras fingrar. Att gifta sig på drop in-vigseln är gratis och ingen föranmälan krävs.

– Jag tror att många väljer drop-in för att det är enkelt. Man vill inte slå på stora trumman. Men samtidigt vill man göra det högtidligt och nära och ser ändå symbolvärdet i att gifta sig i kyrkan, säger Christina Högberg som är kommunikatör för Svenska kyrkan.

Som ett vanligt bröllop

Att gifta sig på ett drop in-vigsel skiljer sig egentligen inte från en vanlig vigsel. Musiker och fotograf finns på plats under akten.

– Brudparet får träffa prästen innan vigseln och prata om hur akten ska gå till. Man får själv välja musik och psalmer och kan bjuda in gäster om man vill, säger Christina Högberg.

Musikern Lars Winnerbäck sjunger i en låt ”Här kommer snittar och bubbel”. Och det är precis vad församlingen bjuder alla gäster och brudpar på.

Vi försöker att göra det så festligt som det bara går

Christina Högberg

ANNONS

– Vi försöker att göra det så festligt som det bara går.

Förra året gifte sig sex par på alla hjärtans dag i Danderyds kyrka och ytterligare nio par vid ett datum i maj.

– I stort sett kan vi ta emot hur många som helst. Det har hänt att oinbjudna gäster har tittat förbi och tittat på vigseln, säger Christina Högberg.

Som i filmen Wedding crashers då?

– Ja, fast det som kommit och tittat har varit lugna, säger Christina och skrattar.

Drop-in på alla hjärtans dag äger rum den 14 februari mellan klockan 16.00 och 19.00. Minst en i paret ska vara medlem i Svenska kyrkan och man behöver hindersprövning från Skatteverket.

Succé för ny gospelkör i Danderyds kyrka: ”Bara övat tre gånger”

ANNONS