ANNONS

10 000 till galoppmeckat – så undviker du trafikkaos

Bro Park invigs 19 juni.
Bro Park invigs 19 juni.
Internationella jockeystjärnor, 250 hästar och 10 000 besökare. Det lär bli trångt när galoppbanan Bro Park invigs nästa helg.

Biltrafiken ska ledas om och flera bussar sättas in för att förhindra trafikstockning.
ANNONS

Invigningen av Sveriges största galoppbana närmar sig med stormsteg. Ägarna Svensk Galopp är beredda på att ta emot omkring 10 000 besökare från hela världen den 19 juni.

– Det är otroligt spännande. Det här är en världsunik händelse, säger Svensk Galopps vd Ulf Hörnberg.

Men på anläggningen finns bara omkring 750 p-platser, på tok för få för att få plats med alla besökare.

Nu planerar arrangörerna att leda om biltrafiken för att förhindra trafikstockningar. Besökare till galoppbanan uppmanas att köra av vid Brunnainfarten och slussas sedan till parkeringsplatsen vid Bro Hofs Slotts golfbana. Bussar ska skjutsa besökarna från Bro Hof och Bro pendeltågsstation.

– Det kommer att finnas skyltar på vägarna och personer som leder rätt i trafiken. Vi tror och hoppas att vi har löst trafiksituationen på ett bra sätt, säger Pia Skoog, marknadschef på Svensk Galopp.

Under invigningsdagen finns omkring 250 hästar på plats vid banan. I framtiden vill Svensk Galopp göra plats för 400.

– I dag finns omkring 1 000 hästar som tränar inom galoppsporten i Sverige. Vi behöver bli fler. Den här anläggningen blir den största i landet och vi hoppas att galoppbanan ska bli ett hästcentrum i framtiden, säger Ulf Hörnberg.