Min lokala hjälte

10-årsjubileum för musikfestival

Lili & Susie gästar Edsvikens musikfestival. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.
Lili & Susie gästar Edsvikens musikfestival. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.
Foto från tidigare festival.
Foto från tidigare festival.
Dags för årets musikfestival i Edsviken och i år är den gratis. Arrangörerna hoppas att publiken kommer till festivalen efter en heldag med friidrotts-SM. Bland liveakterna skymtar Lili & Susie.

Redan dagen efter förra årets musikfestival i Edsviken började det som kommer att bli årets festival att ta sin form.

– Man jobbar i stort sett året runt på olika nivåer, efter så här många år vet man hur man ska göra och planeringen börjar direkt efter festivalen, säger John Jakobsson, festivalgeneral.

Dessutom – i år blir det tioårsjubileum och därför väljer arrangörerna att ha fri entré. Nu hoppas man på mycket folk trots SM i friidrott. Arrangören tror att publiken kanske söker sig till festivalområdet efter idrottsevenemanget.

– Det är roligt. Vi är ett par eldsjälar som jobbar mycket med det här och det är tionde året. Vi ser fram emot mycket folk eftersom det är fri entré. Vi har förberett med mycket mat och dryck, det blir lite fast food-festivalmat, säger John Jakobsson.

Ett femtontal band och artister blir det på lördag den 27 augusti. Här syns bland andra Lili & Susie, R.K.B.F, ett hyllningsband från Sollentuna som spelar låtar av Ted Gärdestad och Docenterna, även coverbandet Bad Dudes är med på lördag.