ANNONS

109 fartsyndare fast utanför skolor

Sex fartsyndare blev av med körkortet och 103 fick böter när polisen gjorde fartkontroller utanför ett stort antal skolor i söderort i förra veckan.

Värst var bilisterna i Sköndal och Fruängen.
ANNONS

För att ”påminna folk” om hastighetsbegränsningen om 30 kilometer i timmen utanför skolor ryckte trafikpolisen ut med fartkameror i samband med skolstarten i söderort i förra veckan.

– Det är ett problem att många kör ansvarslöst utanför skolor. Ofta är det föräldrar som stressar, säger Göran Blylod, samordnare vid trafikpolisen i Stockholm.

Mest nedslående var resultaten från Sandåkraskolan i Sköndal och Fruängens skola i Fruängen. Utanför Sandåkraskolan bötfällde polisen 14 bilister under en timmes kontroll. Av dem körde två förare så mycket för fort – över 50 kilometer i timmen på en 30-sträcka – att de miste körkortet. Utanför Fruängens skola hade polisen ett större pådrag och hann rapportera 25 fortkörare på en timme. Där miste två körkortet.

Polisen gjorde även fartkontroller utanför skolor i Bagarmossen, Kärrtorp, Gubbängen, Hökarängen, Bandhagen, Farsta, Hägersten, Bredäng, Enskede och Hammarbyhöjden. Totalt miste sex personer körkortet i söderort i förra veckan och ytterligare 103 körde för fort och fick böter.

– Det är skrämmande resultat. Även påkörning i låga hastigheter kan få förödande konsekvenser, säger Göran Blylod.

Trafikpolisens fokus på att göra fler hastighetskontroller på 30-sträckor ingår i en nationell satsning.

– Målet är att få ner genomsnittshastigheten och få folk att tänka till, säger Göran Blylod.

Ofta är det föräldrar som stressar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.