11-åring våldtagen på offentlig toalett

En 36-årig söderortsbo har dömts för våldtäkt av barn. Han fick kontakt med en flicka på kamrat.com. En tid senare våldtog han henne på en offentlig toalett.

Den 11-åriga flickan kom i kontakt med mannen via hemsidan kamrat.com. Enligt tingsrättens dom fick han hennes mejladress och nästan direkt började mannen, som kallade sig Erik, att prata om sex. När 11-åringen raderade honom som kontakt skapade han en ny. Förutom Erik kallade han sig också för Camilla.

11-åringen frågade honom varför han ville träffa en så ung person som hon själv och fick svaret att han tände sexuellt på yngre. Flickan gick till slut med på att träffa honom för att han då kanske skulle sluta att skriva till henne, har hon uppgett under rättegången.

De möttes i Huddinge centrum och 36-åringen tog henne till en offentlig toalett. Där förgrep han sig sexuellt på flickan.

De sågs vid ytterligare ett tillfälle i centrum och även då tog mannen med sig henne till en offentlig toalett, och samma sak hände igen. När mannen gått svimmade flickan.

Tingsrätten dömde nyligen 36-åringen, som nekar till brott, till fem års fängelse för våldtäkt mot barn.

Kammaråklagare Henrik Attorps har överklagat domen, då han anser att det rör sig om grov våldtäkt mot barn. Även den dömda mannen har överklagat, då han menar att han är oskyldig.

– Det är en väldigt ung flicka och grova sexuella övergrep i ett låst utrymme. Jag vill se ett fängelsestraff på åtminstone sju år, säger Henrik Attorps.

– Genom internet har vi bjudit in pedofilerna till barnkamrarna. Ansvaret för brottet ligger på gärningsmännen. Men det är viktigt för föräldrar och även skolan att prata med barnen om att alla inte är vad de utger sig för att vara på internet.

Niclas du Hane, delägare i kamrat.com, berättar att män dagligen kontaktar unga flickor på sajten.

– Vi uppmanar att aldrig ge ut sitt riktiga namn eller sitt telefonnummer till okända personer. Vi loggar också allt som skrivs, så användarna går att spåra, säger han.

Fakta

Ta med en vuxen på träffen

Internetsajten kamrat.com menar att unga bör vara försiktiga på internet, och att de aldrig ska ge ut sitt riktiga namn, sitt telefonnummer eller sin adress till okända personer på en internetsida.

Om det bestäms en träff med någon okänd person uppmanas unga att alltid ta med en vän eller en vuxen.

Polisen anser att föräldrar och skolan bör prata med barnen om internet och om vad kan ske vid kontakt med okända.