ANNONS

Här är vinnaren i pepparkakshus-tävlingen

Pepparkshus gjort på förskolan Falkholmsgränd 40 i Vårberg
Vinnaren: Falkholmsgränd 40, avdelning Grodan, modell av förskolan.
Ett sagohus med vattenrutschkana och gunga på taket". Pepparkakshus från förskolan Odd Fellow i Bredäng, avdelningen Blåbär
Andra plats: Förskolan Odd Fellow, avdelningen Blåbär.
Pepparkakshus gjort på avdelningen Stjärnan, förskolan Bredängstoget 29.
Tredje plats: Förskolan Bredängstorget 29, avdelning Stjärnan.
En snitsig modell av förskolan Falkholmsgränd 40 segrade i pepparkakshustävlingen i Skärholmen centrum.
– Jätteroligt, säger förskolläraren Saba Tekle.
ANNONS

Ända fram till den 23 december kunde besökarna i gallerian rösta på de åtta pepparkakshus som ställdes ut där, alla gjorda på förskolor runt om i stadsdelen. Nu har vinnaren presenterats. Det blev modellen av förskolan Falkholmsgränd 40 som kammade hem flest röster. Bagare var 1–3-åringarna på avdelningen Grodan och personalen där.

– Både barn och föräldrar blev jätteglada, och vi i personalen också förstås. Vi får ett presentkort på 3 000 kronor, som vi kan köpa något till barnen för, säger förskolläraren Saba Tekle.

Hon och kollegerna Celina Marcinek och Batool Mohammed gjorde ritningarna till huset. Barnen hjälpte till att kavla och stansa – och med att dekorera förstås.

– Vi fick inbjudan sent så vi hade bara två dagar på oss. Det var ganska bråttom! Jätteroligt att vi vann, säger Saba Tekle.

617 personer röstade i tävlingen. Tvåa kom förskolan Odd Fellow, avdelningen Blåbär, med sitt sagohus med vattenrutschkana och gunga på taket. Trea kom förskolan på Bredängstorget 29, avdelningen Stjärnan, med sin fantasieggande pepparkaksborg.