Min lokala hjälte

114 14 planerar flytt till Rinkeby

Ytterligare 80 anställda inom polisen kan komma att flytta till Rinkeby och den planerade polisstationen.

– Det finns planer på att PKC ska ha delar av sina verksamheter i nya polisstationen i Rinkeby, säger Wenche Moberg, chef för Polisens kontaktcenter (PKC) region Stockholm.

Just nu arbetar PKC i region Stockholm på åtta platser inklusive på Gotland. PKC arbetar dygnet runt och tar emot anmälningar och tips till polisen på nummer 114 14.

Det finns ännu inte några beslut om PKC kommer att utöka verksamheten med nyrekrytering eller om befintlig personal ska flyttas till Rinkeby.

Mitt i har tidigare berättat om den planerade polisstationen på Rinkeby allé 2-4. Tanken är att cirka 250 anställda inom polisen varav 130 i yttre tjänst ska lokaliseras i den nya stationen.

Flyttar PKC också in i stationen kommer ytterligare cirka 80 anställda inom polisen till Rinkeby.

– Vi tycker att det är jättebra att de också finns på stationen och i Rinkeby. Det kommer vara bra både för tryggheten och handeln i området, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

Polisens inflytt i den nya stationen har skjutits fram två månader, på grund av konstruktionsförändringar på fastigheterna. Nytt inflyttningsdatum är den 15 april 2018.