ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Vad väger tyngst att det finns kulturaktiviteter och möteslokaler i ett område eller att det är tyst på kvällen? Den frågan har hyresnämnden försökt ta ställning till sedan en person i Hjorthagen som bor i närheten av Medborgarhuset där den ideella föreningen Folkkulturcentrum, FKC håller till, upprepade gånger har krävt att verksamheten upphör på kvällstid.

På Folkkulturcentrum kan man gå på öppen kroki, lära sig dansa tango, spela amatör- teater, sjunga i kör och ägna sig åt annan kultur på amatörnivå.

FKC betalar drygt 40 000 kronor i månaden i hyra till Stockholmshem och för att finansiera det hyrde de ut lokalerna till privata fester en eller ett par gånger i månaden.

Men grannen blev störd och vände sig till hyresnämnden.

– Det var 60-årsfester och familjefester som vi själva bedömde skulle vara lugna, säger FKC:s ordförande Lotta Nöjd. Vi har alltid haft med värdar som ser till att det är tyst efter tio på kvällen, men någon gång blev det ändå för högljutt. Det är klart att det har låtit härifrån men vi tar tag i det och i vår ljudisolerar vi taket i foajén.

Sedan förra året har föreningen helt slutat hyra ut lokalerna till fester. Grannen tycker att det bästa vore FKC inte alls vistas i lokalerna på kvällstid.

I tisdags var frågan återigen uppe i hyresnämnden, dock utan att parterna kom överens. FKC försöker nu disponera om sin verksamhet så att en större del sker dagtid.