ANNONS

1200 nya lägenheter i Veddesta

Upprustningen av Veddesta har fått medvind.

Nu ska 1200 nya lägenheter byggas. Dessutom ska centrumet göras om.

– Det är ett viktigt startskott, säger Claes Thunblad (S).
ANNONS

Veddesta ska bli större. Kommunen vill utveckla området och få det att läka ihop de båda grannområdena Barkarby och Jakobsberg.

Nu har en viktig del av kommunens planer möjliggjorts. Stora Veidekke Bostad har kommit överrens med nio mindre fastighetsägare om att förvärva centrumfastigheten i Veddesta.

Nu planerar Veidekke att bygga cirka 1200 nya lägenheter i Veddesta. Det går hand i hand med kommunens planer om att utveckla området från ett företagsområde till en blandstad, vilket innebär ett område med bostäder, verksamheter, företag, idrott och kultur.

– Det är ett viktigt startskott för utvecklingen av hela Veddesta och förstärker Järfällas position som en av Sveriges snabbast växande kommuner, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

I ett program som tagits fram för området har kommunen en vision om åtminstone 4000 nya bostäder i området. Huruvida de 1200 som Veidekke ska bygga blir en del av dem återstår att se.

Veddesta centrum, som haft problem att gå runt och i stora delar ligger öde, ska rustas upp.

– Vi hoppas på att det blir ett attraktivt centrum i ett attraktivt område. Det tror jag att det kan bli, exempelvis genom områdets närhet till den nya tunnelbanestationen vid Barkarby station, säger Claes Thunblad (S).

Allt ska dock inte ändras i Veddesta. Ett exempel på satsningen på idrott och kultur är att kommunen vill ha kvar fotbollsplanen i Veddesta.

– Det har vi varit väldigt tydliga med, säger Claes Thunblad (S).

ANNONS

Kommunen planerar dessutom att offentliggöra fler kommande bostäder denna vecka.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.