(rubrik saknas)

Utsikten högst upp i DN-skrapan kan avnjutas vid middagen.
Utsikten högst upp i DN-skrapan kan avnjutas vid middagen.

Mat med utsikt i Marieberg

Det är viktigt med vacker utsikt när man äter middag.

Det tycker i alla fall stjärnkrögaren Pontus Frithiof som öppnar en restaurang med namn Atelier 23 högst upp i DN-skrapan i Marieberg.

Att Pontus Frithiof valde ett av Stockholms mest kända höghus är förstås ingen tillfällighet.

– Lokalen och utsikten är sensationell, och vi har länge letat efter något liknande, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Restaurangkonceptet bygger på lokala råvaror och säsongsbetonade menyer. Pontus Frithiof kommer själv att stå vid kastrullerna i köket för att laga klassisk mat med moderna inslag.

Atelier 23 har inga fasta öppettider utan kör i stället pop-up-­kvällar då och då. Nästa tillfälle blir i morgon onsdag, och då står Pontus Frithiof själv vid grytorna.

– Då lagar jag klassisk Pontusmat på fantastiska råvaror, bland annat kommer jag att göra min ostron- och tryffelsoppa.

I mitten av november blir det gåsmiddag och i december klassiskt julbord. Man kan även fira nyår i skrapan med garanterat bra utsikt över fyrverkerierna.