ANNONS

T-bana till Bromma blir het fråga 2016

ANNONS

Framtiden för Bromma flygplats är en het fråga. Nu har det återigen hettat till efter att den rödgröna majoriteten beslutat att diskutera en ny tunnelbanelinje mellan Alvik och Vällingby i den kommande Sverigeförhandlingen där kommunen och staten ska titta långsiktiga lösningar för Stockholms framtida infrastruktur.

– Vi upplever att de använder Bromma som en bricka i spelet om att lägga ner flygplatsen, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

En ny tunnelbanelinje mellan Alvik och Vällingby via Bromma flygplats skulle bara vara lönsam om det byggdes bostäder på Bromma flygplats, enligt en utredning som gjorts av KTH-professorn Jonas Eliasson.

– Om vi inte redan nu tittar på en sådan tunnelbanelinje riskerar den att falla utanför infrastrukturprojektet. Vi måste ha en planering, annars riskerar vi att stå med det här området utan lösningar för trafiken. Alla som bor i Bromma vet att det är stora problem ned trafiken redan idag och måste ha en beredskap för det, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Sverigeförhandlingen startar nästa år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.