(rubrik saknas)

Cykelbanan på Norra stationsgatan ska bli säkrare, enligt Stockholms stad. Det ordnas genom ett sidbyte och sänkt hastighet för bilarna.

Cykelbanan längs Norra stationsgatan har flyttats från den norra sidan av gatan till den södra sidan. Det meddelar Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Banan kommer framöver också att vara dubbelriktad. Dessutom kommer hastig­heten på vägen att sänkas för bilister – till 30 kilometer i timmen.

Syftet är att öka säker­heten, inte bara för cyklister utan också för bilister och fotgängare, enligt staden. Arbetet med att flytta cykel­banan pågick under hela förra veckan.

– Framförallt handlar det om utökad säkerhet och förbättrad framkomlighet för de många cyklister som dagligen kör längs Norra stationsgatan, säger Ulf Jansson, projektledare på Stockholms stad.

– Sedan handlar det även om att förbättra logistiken och tillgång till byggarbetsplatserna vid sidan av gatan. Utöver flytten av cykelbanan kommer även Dalagatan och Hälsingegatan att stängas av mot Norra stationsgatan.

Tillfarten till lokalgatan till Hemköp vid Torsplan kommer att vara kvar som tidigare, enligt staden.

Norra stations- gatan blir

säkrare