(rubrik saknas)

En joggande Söderböna har tröttnat på att köa vid utegymmet vid Eriksdalsbadet. Hon vill gärna ha fler och får nu gehör för sitt medborgarförslag. Redan i år blir det ett nytt utegym vid Tantobadet.

Utegymmen har snabbt blivit uppskattade bland söderborna, såpass att det kan bli köbildning vid stockarna.

– De är så otroligt populära. Jag var i går och kollade och vid sjöstans utegym var det tre fyra personer på kvällen, trots att det var ganska kallt. Också vid Eriksdalsbadet var det mycket folk, konstaterar Kenneth Kempendahl som är parkingenjör på stadsdelsförvaltningen.

Han får ganska ofta in medborgarförslag om just utegym och tror att det beror på det intensiva intresse för träning och hälsa som odlas i stadsdelen. Senast kom förslag från en kvinna som i likhet med många andra har sin löprunda runt Årstaviken och ofta får vänta på att kunna använda utegymmet vid Eriksdalsbadet. Hon föreslår därför ett nytt utegym i Norra Hammarbyhamnen, kanske vid Anna Lindhs park, och ett i Tantolunden.

Snart blir hon bönhörd.

Redan i vår byggs ett nytt utegym vid strandbadet i Tanto. Nästa år kommer utegym i Vintertullsparken och i Lilla Bleckan, som ska renoveras från och med i höst. Med det utegym som redan finns i Pålsundsparken får Söder därmed sex utegym nästa år.

– Vi tittar också på att installera vatten vid anläggningarna så att man ska kunna fylla på sin vattenflaska. Det är en positiv sak som efterfrågats av medborgarna.

Vi tittar också på att installera vatten vid anläggningarna så att man ska kunna fylla på sin vattenflaska.