ANNONS

13 bilbränder på drygt en månad

Bilbrand.
Bilbrand.
Sedan 14 mars har det brunnit 13 bilar i Upplands-Bro. Än har ingen gärningsman gripits. I maj har bränderna eskalerat vilket gjort att vuxna gått samman för att nattvandra. Ändå brann tre bilar i centrum i natt.
ANNONS

Natten till den 14 mars tillkallades räddningstjänsten när en bil brann på Stationsvägen i Upplands-Bro. Under natten rapporterades även att flera bilar brunnit i Järfälla och polisen misstänkte att det var samma gärningsman.

Den 23 april ryckte räddningstjänsten ut till Örnstigen två gånger när två bilar började brinna vid olika tillfällen. Dagen efter fattade en av bilarna eld igen och elden spred sig då till två till bilar intill.

Natten mot 1 maj brann totalt fyra bilar i centrala Upplands- Bro. Två kvällar senare, den 3 maj, brann det igen denna gång på Köpmanvägen.

Samma kväll anmäldes också skadegörelse då det varit stenkastning mot en näringsidkares lokaler i Bro. Stenkastningen ledde till att fönster krossats. Enligt polisens uppgifter var det inte första gången lokalerna utsatts för vandalisering.

I natt var det dags igen. Då rapporterades det om att tre bilar brann i centrum vid midnatt. Men senare under natten uppgav väktare att de eventuellt sett de misstänkta gärningsmännen.

När väktare kom till parkeringen vid stationen klockan 04.30 lämnade nämligen två bilar parkeringen snabbt. Kvar på platsen stod en bil med krossade rutor och en bensindunk intill.

I helgen börjar satsningen för att få bukt med oroligheterna i Upplands- Bro där både bildränder och skadegörelse oroat.

Broskolan har inlett samarbete med Fryshusets projekt ”Lugna gatan” som kommer att nattvandra i Upplands-Bro. Utöver det så har socialtjänsten, fältassistenter och fritidsgårdens personal engagerat sig. Fritidsgården kommer till exempel vara öppen senare under nätterna samt hålla öppet söndagar, då den annars är stängd.

Satsningen i Upplands-Bro förväntas fortsätta under sommaren.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.