14 män misstänks ha planerat attentat mot flyktingboende

14 män greps och anhölls i Nynäshamn under måndagskvällen misstänkta för förberedelse till grov misshandel.
14 män greps och anhölls i Nynäshamn under måndagskvällen misstänkta för förberedelse till grov misshandel.
14 män har under måndagskvällen och natten gripits och anhållits misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Gripandet har skett i Nynäshamn.

Enligt Aftonbladet handlar det om ett planerat attentat mot ett flyktingboende, och flera av de anhållna ska vara polska medborgare.

– Vi kontrollerade flera bilar där vi hittade påkar, knivar och något mer, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral till Aftonbladet.

Aftonbladet har tagit del av konversationer på polska i en stängd Facebookgrupp där asylboendet på Nickstabadets camping, bara några hundra meter från Nynäsgårds station, pekas ut som måltavla. Vid 21-tiden på måndagskvällen befann sig en polispatrull vid campingen.

– Med anledning av tipsen under dagen har vi varit på samtliga asylboenden i Nynäshamn under eftermiddagen och kvällen, säger Eva Nilsson till Aftonbladet.

I den stängda Facebookgruppen beskrivs den planerade attacken som en vedergällning för en tidigare händelse på ett pendeltåg.

– Det är den information vi också har fått och som vi kommer att utreda. Det är någon händelse som inte är specificerad men som rör en person som har blivit utsatt för något, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl i polisområde Stockholm syd till Aftonbladet.

Hesam Akbari, kommunikationsstrateg på Stockholmspolisen, uppger för Mitt i Haninge på tisdagsmorgonen att förhör hålls under tisdagen och att man just nu inte har något nytt att säga innan förhören är klara.