ANNONS

14 radhus ska byggas i Bredäng

14 radhus att hyra ska byggas vid Ålgrytevägen i Bredäng.
14 radhus att hyra ska byggas vid Ålgrytevägen i Bredäng.
Dags att se om sin plats i bostadskön? Nyligen beslutade Stockholmshem att bygga 14 hyresradhus i Bredäng. Bygget drar igång i januari.
ANNONS

Alldeles i gränslandet inpå Mälarhöjden vid Ålgrytevägen planeras de nya radhusen. En helt ny kvartersgata som heter Rebeckagatan skapas för bebyggelsen. Stockholmshem har märkt av en ökad efterfrågan på hus som går att hyra och har haft markanvisning på platsen sedan 2010.

– Radhus vet vi är efterfrågat. De planerade husen ligger på gränsen mellan Bredäng och Mälarhöjden och utgör en bra komplettering till befintliga villor och flerbostadshus, säger Karin Stener, kommunikationschef vid Stockholmshem.

Husen byggs i två olika längor och ligger som trappor i höjd- och sidled. Varje hus rymmer en lägenhet i två plan med fem rum och kök uppdelat på 112 kvadratmeter.

På framsidan av husen ska det finnas låga häckar mot gatan och på baksidan ska det finnas en avskärmad uteplats. Naturskyddsföreningen har tidigare riktat kritik mot projektet då grönytor tas i anspråk för bygget.

Gör ni något åt bortfallet av grönska?

– Vi jobbar med grönytefaktorer som styr andelen grönyta som buskar och träd och andra växter. I det här projektet kommer vi bland annat att kompensera med nyplanering av fleråriga ekar, säger Karin Stener.

I och med beslutet hoppas man kunna inleda markarbeten strax efter årsskiftet. Inflyttning beräknas ske någon gång till sommaren 2017. Bygget av radhusen beräknas kosta omkring 60 miljoner kronor.

Vilken nivå hyrorna kan komma att hamna på vill inte bostadsbolaget spekulera i ännu.

– Hyran är inte satt ännu, den sätts i förhandling med hyresgästföreningen, säger Karin Stener.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.