14 sommarläger att välja på i Täby

Fiskelägret var det mest populära förra året. I år är just det lägret utökat men det är först till kvarn som gäller när ­sommarlägren i Täby får sina deltagare.

– Om man inte får plats på det läger man hade velat så ska man ringa hit så fort som möjligt och se om det finns något annat läger med plats den veckan. Annars kanske det finns plats på samma ­läger en annan vecka.

Det tipset ger Linda Marcusson som är samordnare för sommarlägren på Ung fritid vid Täby kommun och som själv är med som ledare på fiskelägret förra året. I år anordnas det under tre omgångar veckorna 25, 26 och 27.

Till vardags är Linda fritidsledare på fritidsgården Oasen.

– Vi har köpt in en ny båt till fiskelägret, så vi har två båtar nu och kan därför ta med några fler barn. Men efterfrågan är stor.

I år har hon och hennes kolleger valt att ha samma lägerutbud som förra året eftersom det fungerade.

– Enda skillnaden är egentligen att ett läger bytt namn. Det som förut hette Täbycom heter nu Gamea fett. Det namnet tilltalar den åldersgrupp vill vi nå ut till.

De flesta sommarlägren vänder sig till barn i mellanstadieåldern, årskurs 4 till och med 6 eller 7 i något fall. Bara Täby sommarlajv är undantaget. Där är åldern tolv år och uppåt.

– Meningen är att det ska vara åldersblandat och vi har haft myndiga ungdomar med.

Det är också det enda lägret med övernattning. Det är från måndag till fredag i Norrtälje.

– Det är bra om föräldrarna kollar innan de skickar in anmälan så att barnen verkligen är intresserade, tipsar Linda.

Fakta

Här är alla läger 2013

Täbys sommarläger pågår vecka 26-27 och 31-33. Sista ansökningsdag är 10 maj. Först till kvarn gäller.

Det här är lägren: Sommaröppet på Magic of Java, förberedelser för lajvläger, bake’n’cake, dJ-läger, fångarna på Gribby, fiskeläger, Täby sommarlajv, food for fun, sommarkul, sommaröppet på Gribbygårds fritidsgård, gamea fett, vattenkul, design forum, musikmakar­läger.