ANNONS

140 lägenheter planeras i Vinsta

Vinsta industriområde kan få 140 lägenheter intill Coop - och ett hotell ovanpå butiken.
Vinsta industriområde kan få 140 lägenheter intill Coop - och ett hotell ovanpå butiken.
Vinsta industriområde kan få 140 lägenheter intill Coop.
Vinsta industriområde kan få 140 lägenheter intill Coop.
Fastighetsägare i Vinsta industriområde har länge kämpat för en ny detaljplan som tillåter bostäder permanent.

Nu är lägenheter vid Coop ett steg närmare att bli verklighet.
ANNONS

I Vinsta finns nio tillfälliga bygglov som möjliggör annan användning än industri. Ett av dem som nu är på väg att gå ut är bygglovet för fastigheten där Coop forum ligger.

Därför har stadsbyggnadskontoret upprättat ett detaljplaneförslag med syfte att möjliggöra fortsatt centrumverksamhet men också bostadsbebyggelse permanent.

– Vi har ju haft den här handelsverksamheten sedan tio år tillbaka och nu behöver vi den här nya detaljplanen för att säkra butiken, säger Rolf Andersson på KF fastigheter, som äger byggnaden.

Kontorslokalerna ovanpå butiken, totalt 5 000 kvadratmeter, stod tomma redan när KF fastigheter köpte byggnaden.

– Nu när man tar fram en ny detaljplan har vi försökt komma på nya tankar och idéer för resten av huset, säger Rolf Andersson.

Bolaget tittar på möjligheterna att bygga ett hotell ovanpå butiken och bostäder i en ny byggnad norr om butiken.

– Vi vill bygga in inlastningen och komplettera med bostäder ovanpå. Än skissar vi bara på det, men nu räknar vi med ungefär 140 lägenheter, säger Rolf Andersson.

Som Lokaltidningen Mitt i tidigare har berättat så vill majoriteten i staden vänta med att planera framtiden för hela industriområdet tills bygget av Förbifart Stockholm har kommit längre, något som Alliansen med Kristdemokraterna i spetsen har kritiserat. KD menar att det är dags att sätta i gång då arbetet med Förbifart Stockholm redan startat och eftersom det finns så många tillfälliga bygglov i området.

Nu kan alltså KF fastigheter bli första fastighetsägaren att få en ny mindre detaljplan för sitt område, men enligt Rolf Andersson kommer bolaget att vänta med att sätta i gång ombyggnationen.

ANNONS

– Vi hoppas på att den nya detaljplanen blir klar i höst, men det vet man aldrig med överklaganden. Sedan kan byggarbetena för Förbifart Stockholm påverka vårt projekt. Vi vill också avvakta lite tills staden har en mer övergripande plan för Vinsta industriområde, säger Rolf Andersson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.