ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

En man i 60-års­åldern har dömts till 14 års fängelse för ett knivmord i Akalla. Offret var enligt ­domen hans vän.

I mitten av maj knivhöggs en man utanför en tvättstuga i Akalla tuill döds framför flera vittnen. Husets tvättstuga var nyrenoverad och Svenska bostäder hade invigning av den, med ett stort antal besökare.

Utanför rullades plötsligt ett blodigt drama upp. Allt gick väldigt fort, kanske 45 sekunder, berättade ett vittne i förundersökningen.

Gärningsmannen, som är i 60-årsåldern, och offret är enligt domen vänner sedan många år tillbaka.

Vännen och hans hustru förvarade sedan en tid saker i den nu dömde mannens förråd. Under eftermiddagen uppstod en dispyt eftersom gärningsmannen ansåg att paret borde ha hämtat sakerna. Bråket eskalerade sedan utanför tvättstugan. Vittnen såg hur mannen jagade offret med en kniv och högg mot honom flera gånger.

Flera vittnen försökte hindra honom, men till slut fick han tag på sin vän och högg honom med kniven.

Den morddömde har hävdat att han på grund av psykisk ohälsa och att han var i stark affekt inte varit medveten om sina handlingar.

Tingsrätten anser dock att han måste ses som medveten om sina handlingar och att en dödlig utgång av ett sådant knivhugg måste ha setts som praktiskt taget oundviklig. Tingsrätten dömde honom för mord till fängelse i 14 år.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.