ANNONS

(rubrik saknas)

Guldbutik utsatt för ny kupp

Förra lördagen slog tjuvar till mot en guldsmedsbutik i Tensta centrum. Och bara två dagar senare, på måndagsmorgonen, utsattes samma butik för en smash and grab-kupp igen.

På lördagen körde tjuvar in en mindre hjullastare i guldsmedsbutiken i gallerian i Tensta centrum. Händelsen inträffade vid 11-tiden på förmiddagen och bevittnades av många besökare i gallerian. De är oklart vad som stals då. Vid 05.30-tiden på måndagsmorgonen, två dagar senare, råkade samma butik ut för en ny smash and grab-kupp. Polisen uppger att det var en personbil som körts in i butiken den här gången.
ANNONS

– Vi rubricerar det som hänt som grov stöld, säger Eva Nilsson vid polisens länskommunikationscentral.

En butiksägare som blev vittne till dådet på lördagen berättar att det var fyra gärningsmän.

– De var beväpnade och maskerade. En av dem körde in trucken och de andra hade vapen i händerna.

Han berättar att den förre ägaren till guldsmedsbutiken för några år sedan råkade ut för liknande händelser tre gånger. Ägaren sålde sedan butiken och flyttade.

– Det är jättejobbigt. Jag vill kanske sälja min butik och försvinna härifrån. Det var inte så här förr. De senaste tre, fyra åren har det blivit värre.

Ingen är ännu gripen.

– Det bör rimligen ha varit samma gäng som gjorde den här stöten, säger Jörgen Olsson, närpolischef i Södra Järva. Det har varit flera liknande händelser av samma karaktär i centrum.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.