ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Moderaterna:

Vill bygga bostäder för främst unga i tät­orterna och Stavsnäs vinterhamn. Andra områden menar Moderaterna att de har sparat i största möjliga mån, dock med viss förtätning i förändringsområden som Torsby och Kolvik.

Social­­demo­kraterna:

Vill bygga 500 hyres­rätter under nästa mandatperiod. Vill bygga längs busslinje 474 via Hemmestatorp, Hemme­sta centrum, Sveviatomten och Vattentornsberget. Vill se till att husen passar i miljön. Tycker att Mariaterrassen och Kolvik terrasser är skräck­exempel.

Miljöpartiet:

Är emot en kraftig exploatering av Aspvik. Prioriterar att bilda naturreservat. Vill återuppta detaljarbetet på Svartsö för fler permanentboenden. Tycker att bygget vid Ekobacken är en förvanskning av detaljplanen.

Folkpartiet:

Vill bygga företagsparker vid Kilen och Sveviatomten. Vill snabbt bygga Förbifart Hemmesta. Prioriterar upprustning av Hemmesta centrum. Är tveksam till de före­slagna radhusen vid Djurönäset.

Centerpartiet:

ANNONS

Vill undersöka möjligheterna att bygga flytande hus på vattnet och utnyttja vattenvägarna mer. Vill bygga fler tillfälliga, flyttbara bostäder för unga på land. Är tveksam till att bygga fyra höghus på Kvarnberget, den så kallade Kvarnbergsterrassen.

Kristdemokraterna

Vill inte exploatera i kustnära områden, förutom Stavsnäs vinterhamn. Vill inte bebygga Hemmestatorp innan Trafikverket löst trafikproblemen genom Hemme­sta. Tror att Attefallshusen minskar trycket på bostadsmarknaden.

Sverige­demokraterna:

Motsätter den planerade exploateringen och vill att färre än beräknat flyttar till Värmdö. Menar att det saknas planer för infrastruktur, utbildning, och boenden som behövs vid ett stor inflyttning.

Vänsterpartiet:

Vill bygga 500 hyresrätter per år. Är emot exploatering av Kulla Karby, Ekedalsskogen och Storskogen. Tycker att det är bra att Torsby och Kolvik har fått kommunalt och därmed miljövänligare VA genom detaljplanerna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.