15-åring våldtogs utanför skola

En 15-årig flicka från Roslagen våldtogs flera gånger av män som tog kontakt med henne via ett nätforum.

Nu har männen dömts till fängelse.

Den 15-åriga flickan kom via sajten kamrat.com i kontakt med en 28-årig man från en annan del av Stockholm. Mannen uppgav att han var 18 år. De stämde träff vid en skola i Roslagen.

Mannen hade med sig sin 2-åriga dotter och medan dottern lekte i parken våldtog mannen 15-åringen bakom ett hus. Mannen förgrep sig på flickan vid ytterligare tre tillfällen, enligt tingsrättens dom.

Ytterligare en man, 38 år, kom i kontakt med flickan via kamrat.com. När de sågs våldtog han henne i sin bil.

Nu har de bägge männen, mot sina nekanden, dömts för våldtäkt. 28-åringen, som har erkänt att han haft sex med flickan men nekar till brott, dömdes till fyra års fängelse. 38-åringen, som menar att han inte har haft sex med flickan över huvud taget, fick tre års fängelse.

– De borde ha fått strängare straff. De har överklagat domen och det har jag också, säger kammaråklagare Emelie Källfelt.

Hon arbetar med barn­utredningar och menar att det är vanligt att män tar kontakt med unga flickor på internet. Även Niclas du Hane, delägare i kamrat.com, bekräftar problemet.

– Män kontaktar unga flickor dagligen på vår sajt, det är tyvärr vanligt.

Samtidigt som Roslags­fallet avgjordes dömdes en 36-årig man i södra Stockholm till fem års fängelse för att via samma internetsajt ha tagit kontakt med en 11-årig flicka. Han våldtog flickan på offentliga toaletter i Huddinge. Såväl åklagare som gärningsman har överklagat domen.

Fakta

Ta med en vuxen på träffen

Internetsajten kamrat.com uppmanar unga att aldrig ge ut sitt riktiga namn, telefonnummer eller adress till okända personer på en internetsida.

Bestäms träff med någon okänd bör en vuxen eller vän alltid följa med.

Polisen uppmanar föräldrar och skola att prata med barn och ungdomar om vad kan ske vid kontakt med okända på internet.