ANNONS

15-åringar misstänkta för rånvåg – ska ha stämt träff med offren

De misstänkta rånarna greps efter en spaningsinsats under fredagen.
De misstänkta rånarna greps efter en spaningsinsats under fredagen.
Tre ungdomar i 15-årsåldern greps på fredagen misstänkta för flera rån i tät följd kring Spånga idrottsplats.
ANNONS

Enligt polisen har de misstänkta gärningsmännen i de flesta fall tagit kontakt med sina offer på sociala medier under förevändning att de ville köpa eller byta något. Sedan har de bett om offrens telefonnummer, ringt upp från dolt nummer och stämt träff i närheten av Spånga idrottsplats.

Offren ska sedan ha förmåtts lämna ifrån sig sina saker med våld eller hot om våld. I ett fall ska en kniv ha använts att hota med.

Det första rånet skedde vid femtiden på eftermiddagen den 26 november, då en 15-åring hade kommit till en gångväg nära idrottsplatsen i tron att en affär om tillbehör till mobiltelefoner skulle göras upp.

Istället blev 15-åringen rånad på sin telefon.

Två dagar senare blev två 13-åringar rånade på sina mobiltelefoner, diverse kläder och mobiltelefontillbehör när de skulle klä om. Dagen efter det blev två 14-åringar rånade på mobiltelefoner och busskort när de var ute och promenerade i området vid fyratiden på eftermiddagen.

Tisdag 1 december blev en 13-åring rånad och slagen när han var på hemväg från en fotbollsträning. Ett rån ska också ha inträffat vid bensinstationen i Spånga, men polisen har ingen närmare uppgift om det.

Efter en spaningsinsats under fredagen kunde polisen gripa tre misstänkta personer. De är alla i 15-årsåldern och satt anhållna till lördag eftermiddag. Samtliga är misstänkta för alla fem rånen, och kan enligt polisen knytas till dem genom brottsplats och signalement.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.