ANNONS

15 miljoner extra till förlossningsvården

BB Sophia har stängt och många förlossningsplatser försvinner. 15 miljoner kronor extra skjuts nu till övrig förlossningsvård i länet under sommaren.
BB Sophia har stängt och många förlossningsplatser försvinner. 15 miljoner kronor extra skjuts nu till övrig förlossningsvård i länet under sommaren.
Landstinget skjuter till 15 miljoner extra till förlossningsvården för att stötta i den BB-kris som befaras i sommar.
ANNONS

BB Sophia har nu tagit emot sin sista födsel. Barnmorskor och många andra är oroliga för en sommarkris i förlossningsvården då en stor del födelseplatser nu försvinner och förlossningsplatserna måste fördelas om.

Nu meddelar Stockholms läns landsting att man skjuter till 15 miljoner extra för att klara av den ansträngda situationen som väntas under sommaren.

– Jag har tydligt markerat att vi behöver extra resurser för att stärka tryggheten och patientsäkerheten. När BB Sophia nu stänger står vi inför en pressad sommar. Vi kommer att klara av den, men landstinget behöver göra rätt prioriteringar. Därför är den här tillfälliga satsningen välkommen, säger Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet från KD ska pengarna gå till mödravården och till förlossningsvården.

– Sommaren är alltid svår i all sjukvård eftersom personalen förtjänar semester och yrkena kräver att vi inte kan ta in vilka sommarvikarier som helst. Förlossningsklinikerna har under våren arbetat intensivt med att bemanna inför sommaren. Vårt arbete fortsätter för att så många kvinnor som möjligt ska få föda på det sjukhus de har valt i första hand, säger Ella Bohlin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.