150 Norrmalmsbor nöjda med sin stad

Norrmalmsborna ger stadsdelsområdet toppbetyg i en ny undersökning. Men få har svarat på enkäten.

Mycket är bra på Norrmalm och i Vasastan, tycker stadsdelens dryga 150 invånare som svarat på en enkät om stadens service. På flera punkter har Norrmalm fått bättre poäng än Stockholmssnittet.

82 procent känner sig exempelvis trygga när de går hem ensamma på kvällen, jämfört med Stockholms snitt på 66 procent. 72 procent tycker också att stadsdelens kulturliv är bra, jämfört med stadens snitt på 46 procent.

– Det känns verkligen roligt, säger Carina Lundberg, tillförordnad stadsdelsdirektör i Norrmalms stadsdelsområde.

– Trygghet är ju viktigt. På ett sätt hänger det ju ihop, är man inte tillräckligt trygg och känner att man vill gå ut på kväll­arna får man inte tillgång till kultur.

Det stadsdelens medborgare tycker har fungerat sämst det senaste året har varit snöröjningen, och hur snabbt stadsdelen städas och papperskorgar töms.

– Om folk är lite mindre nöjda i år än förra året måste vi gå ut och fråga vad det är som har hänt nu jämfört med tidigare, säger Carina Lundberg.

Vilken betydelse har enkäten när bara 150 personer svarat?

– Det är klart att den har betydelse. Vi har haft diskussionen om hur många det måste vara som svarar. Men det tycker jag är att nonchalera de som faktiskt har svarat.

Det är klart att den har betydelse.Carina Lundberg

Därför har herr ericson fått en orange bygghjälm

Norrmalm Sedan en tid tillbaka har statyn av ingenjören Nils Ericson utanför centralen haft en bygghjälm på huvudet. Innan dess hörselkåpor.

Men det är varken en gatukonstnär eller en av byggjobbarna som ligger bakom spektaklet. Det är fastighetsägaren Jernhusen som vill uppmärksamma den röriga ombyggnationen.

– Vi försöker kommunicera med glimten i ögat, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen.