150 nya jobb i Gåshaga

Tomas Hilmo blir vd för Bonvers dotterbolag Apotekstjänst, där Cecilia Versteegh är styrelseordförande. I lokalen ska verksamheten startas i maj.
Tomas Hilmo blir vd för Bonvers dotterbolag Apotekstjänst, där Cecilia Versteegh är styrelseordförande. I lokalen ska verksamheten startas i maj.
Efter år av minskande hyr- och köpfilmsmarknad satsar Bonver i Gåshaga nu på något helt nytt. De bygger om sina lokaler och rekryterar 150 personer till ett jättestort ”apotek” som ska förse äldre med medicindoser.

– Som entreprenör måste man kunna ställa om, säger Cecilia Versteegh, styrelseordförande i Bonvers nya dotterbolag Apotekstjänst.

Bonvers historia inleddes på en Shellmack, när Cecilia och hennes man Gerard Versteegh började med hyrfilm till sina kunder. Marknaden växte och Bonver började distribuera hyrfilm över hela Sverige. De flyttade in i margarinfabriken i Gåshaga 1996.

Men sedan kom nedgången för hyrfilmen och Bonver har de ­senaste åren fått krympa sin verksamhet kraftigt. De har sett sin omsättning minska rejält och har fått säga upp en hel del personal. Men för några år sedan tog de sig en funderare. Vad var de bäst på, egentligen? De kom på att det de kunde bäst var logistik, eftersom filmbolagen är väldigt noga med det.

– Vi definierade läkemedelsbranschen som en av de branscher som efterfrågar Bonvers typ av logistik, säger Cecilia Versteegh.

Det företaget ska jobba med är att köpa in och paketera doser med medicin som sedan distribueras till landstingen och till personer som inte själva kan sköta sin medicin, främst äldre. Apoteket hade tidigare monopol på dosdispensering, men monopolet har slopats och Bonvers nya dotterbolag Apotekstjänst har nu vunnit upphandlingen för totalt nio landsting.

– Vi är egentligen som ett stort apotek, men vi har ingen dörr så att folk kan komma in och handla här, säger Tomas Hilmo, som blir vd för det nya bolaget.

Företaget söker nu farmaceuter, kundtjänstpersonal och produktionspersonal till sammanlagt runt 150 tjänster.

– Vi hoppas att många Lidingöbor söker. Det blir ju en otrolig livskvalitet att jobba och bo på samma plats, säger Cecilia Versteegh.

Företaget kommer också att fortsätta med hyrfilmer och e-handel. Och de vill gärna växa ännu mer, på nya sätt.

– Vi ser många utvecklingsmöjligheter i apoteksbranschen, ­säger Cecilia Versteegh, som inspireras av finska Nokia som gick från däckproduktion till att bland annat göra mobiltelefoner.

Lidingös näringslivschef Cristina Eriksson är oerhört entusiastisk över att Bonver nu gör den här satsningen.

– Här har man lagt ner nästan hela Gåshaga och Aga, och så kommer det någon och ställer om så här och vill anställa 150 personer, det är så himla roligt. Och det är så kul att folk får chans att jobba på hemmaplan, säger hon.

Fakta

De är Lidingös största arbetsgivare