Äpplet faller inte långt från trädet. Med två föräldrar som är skådespelare trillade Pungpinebon Oliver Samil nästan ner på scengolvet vid födseln. Som barn var han ofta med och som han beskriver "roddade" och "skötte lite ljud". Han berättar att han tidigt också fick vara med på scen som statist.

– Jag hade nog inte så mycket mer än lärt mig gå, säger Oliver Samil, som går i nian på Adolf Fredriks musikklasser i Farsta.

1 500 sökte

Och på den vägen har det fortsatt med både skådespeleri, musik och dans. I höst är han aktuell i SVT:s nya satsning "Hello Mello" med Erik Saade och Malin Olsson som programledare. 1 500 personer mellan 13 och 15 år ansökte , 60 ungdomar fick komma på slutaudition och av dem återstår nu 25 deltagare. Upplägget är Melodifestivalen-liknande och tittarna får rösta. Vinnaren uppträder i Melodifestivalen nästa år.

– Jag håller fortfarande på att in det. Det är lite av en chock.

I Hello Mello kommer han att delta i en kvartett med hälften killar och hälften tjejer. Gruppen som heter "4fun" framför dansshowigt sångnummer och gruppen är enligt Oliver inspirerade av både A-teens och Alcazar.

– Vi kommer verkligen göra allt för att vinna hela fadderuttan. Visst tänker man på hur det skulle vara att uppträda i Melodifestivalen. Man kan ju drömma sig långt bort, men de tankarna kan faktiskt också bli verklighet.

Först väntar Pippi

Oliver Samil spelar pirat i Pippi-föreställningen på Intiman. Han har även andra mindre roller.

Oliver Samil spelar pirat i Pippi-föreställningen på Intiman. Han har även andra mindre roller.

Mats Rösund

Den tv-sända tävlingen drar i gång den 27 oktober. Men den unge artisten har annat att lägga sin talang på innan dess. Den 14 september är det premiär för "Pippi flyttar in i Villa Villekulla" på Intiman och Oliver Samil kommer spela bland annat pirat.

– Det har varit mycket information att ta in. Nu är det lite paus, men jag längtar redan till repetionerna, säger han.