16-åring dömd för två våldtäkter

En 16-åring dömdes nyligen för att ha våldtagit två minderåriga flickor i Axelsberg och Sätra.

Domen från Södertörns tingsrätt gäller våldtäkt mot barn, eftersom flickorna bara var 14 respektive 13 år när brotten begicks.

Det första övergreppet begicks i våras i Sätra. Den 13-åriga flickan och 16-åringen kom i kontakt med varandra via nätet och stämde träff.

Enligt åklagaren våldförde sig pojken på henne genom att stoppa upp fingrar i hennes underliv. Han försökte även tvinga till sig ett samlag. Enligt 16-åringen var flickan med på det hela, och han hade ingen anledning att tro att hon var under 15 år. Södertörns tingsrätt slår dock fast att pojken begått brottet.

Bara några månader senare inträffade nästa våldtäktsfall mot en 14-årig flicka i ett skogsområde i Axelsberg.

Flickan var på en fest med andra ungdomar och drack för första gången alkohol.

Plötsligt blev hon så berusad att hon inte kunde stå upp. Det var i det läget som 16-åringen enligt domen tvingade henne till samlag.

16-åringen hävdar att han flera gånger frågat om det var ”okej” med sex och fått ja. Södertörns tingsrätt tror dock på flickans berättelse och dömde honom nyligen till sex månaders sluten ungdomsvård. 16-åringen har överklagat domen till hovrätten.

Som Lokaltidningen Mitt i berättade i förra veckan har polisen slagit larm om att allt fler unga flickor i söderort tvingas till sex.

okejmed sex och fått ja.