ANNONS

17-åring frisläppt – men misstänks fortfarande för våldtäkt

Den 17-åring som tidigare suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på en 14-årig flicka har släppts.

Han är dock fortfarande misstänkt för våldtäkt.
ANNONS

17-åringen misstänks för en utomhusvåldtäkt på Alléplan i början av maj. Han har nu släppts ur häktet, då Nacka tingsrätt anser att det saknas tillräckliga skäl för att hålla en så pass ung människa frihetsberövad.

Bakgrunden är bland annat att förhör med de inblandade ungdomarna, enligt tingsrätten, gjort att misstankarna mot 17-åringen försvagats. Åklagare Daniel Suneson har också ändrat brottsrubriceringen från våldtäkt mot barn till enbart våldtäkt.

– Jag anser inte att 17-åringen kunnat veta att flickan var under 15 år. För att brottsrubriceringen ska klassas som våldtäkt mot barn måste 17-åringen åtminstone ha kunnat misstänka detta, säger han.

Nu ser det ut som om en teknisk undersökning från nationellt forensiskt centrum blir avgörande för om åtal väcks.

– Jag inväntar svar från den undersökningen, säger Daniel Suneson.

Det var vid tretiden en fredagsmorgon i början av maj som den 14-åriga flickan vände sig till en polispatrull som befann sig i Tyresö i ett annat ärende. Hon berättade att hon våldtagits utomhus på Alléplan och fördes till Södersjukhusets avdelning för våldtäktsoffer.

Den nu frisläppte 17-åringen ska ha sprungit från platsen efteråt. Polisen satte då in hundpatruller och en helikopter, utrustad med värmekamera, för att hitta den unge mannen. 17-åringen greps sedan tidigt på morgonen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.