ANNONS

17-åring häktad för våldtäkt

Den 17-åring som misstänks för en utomhusvåldtäkt på Alléplan har häktats mot sitt nekande, misstänkt för våldtäkt mot barn.
ANNONS

På söndagen häktades 17-åringen misstänkt för våldtäkt mot barn, alternativt våldtäkt. Brottsrubriceringen våldtäkt mot barn är aktuell eftersom flickan som anmält våldtäkten är under 15 år.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar, men av häktningsprotokollet framgår det att 17-åringen nekade till brott. Hans försvarare yrkade på att han skulle försättas på fri fot. I motsats till åklagaren menade försvararen att det inte fanns någon risk för att 17-åringen skulle kunna förstöra bevismaterial. Tingsrätten borde också, enligt försvararen, ta hänsyn till mannens låga ålder och hälsa.

Det var vid tretiden på fredagsmorgonen som en flicka vände sig till en polispatrull som befann sig i Tyresö i ett annat ärende. Hon berättade att hon våldtagits utomhus på Alléplan och fördes till Södersjukhusets avdelning för våldtäktsoffer.

Mannen, en 17-årig bekant till flickan, ska ha sprungit från platsen efteråt. Polisen satte då in hundpatruller och en helikopter, utrustad med värmekamera, för att hitta den unge mannen.

17-åringen greps sedan tidigt på morgonen. Området i närheten av Alléplans pizzeria, där den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum, spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.