ANNONS

17 nya skolor ska byggas i Botkyrka

Halverad arbetslöshet och 17 nya skolor och förskolor.

Det ryms i Botkyrkas nya budgetförslag för åren 2016 till 2019.
ANNONS

Budgeten för de kommande åren ska upp till beslut vid nästa kommunstyrelsemöte. Mycket i de rödgrönas förslag handlar om skolan. 17 nya skolor och förskolor ska byggas och 15 skolor och förskolor renoveras.

Fram till 2019 ligger kommunens investeringsbudget på 4,4 miljarder kronor, varav cirka 3 miljarder går till skolan.

Investeringarna beskrivs som ”exceptionella” men gör också att kommunen lånar 2,8 miljarder.

– Vi kraftsamlar och gör den största satsningen på skolan någonsin, säger Katarina Berggren (S).

I Hallunda vill kommunen riva Brunnaskolan som är i dåligt skick, samt flytta över elever från Borgskolan till en nybyggd skola. I området vill kommunen också satsa på Brunna IP. Inget är klart och dialog med Botkyrkaborna om idrottsplatsens framtid väntar. Det finns dock funderingar på ny läktare med tak och inbyggda omklädningsrum. Hur rackethallen ska utvecklas är en annan fråga.

Halverad arbetslöshet är ett annat mål i budgeten. Enligt de rödgröna ska det bland annat komma genom en redan inledd satsning på att göra kommunen mer attraktiv för företag och sommarjobb som ger alla 16–18 åringar en start på sitt cv. Södra Porten är en annan förhoppning.

– Planeringen och utvecklingen av platsen är i full gång. Fram till 2020 kommer det att finnas ett flertal arbetsplatser på plats, säger Katarina Berggren.

M vill stoppa medborgarförslagen

Botkyrka Moderaterna och kristdemokraterna i Botkyrka kommun vill avskaffa medborgarförslagen.

ANNONS

Anledningen är att partierna tycker de är odemokratiska eftersom tjänstemännen på kommunen ägnar lika mycket tid åt medborgarförslag som åt motioner från folkvalda politiker. Det skriver Jimmy Baker (M) och Stefan Dayne (KD) i en motion till kommunfullmäktige.

Vi kraftsamlar och gör den största satsningen någonsin.

tjuvar försökte ramma videobutik med stulen bil

SALEM Klockan 00.40 natten till måndag fick polisen larm om att någon försökt ta sig in i Filmkedjans butik i Salem genom att backa in med en bil i butiken.

Försöket misslyckades och när polisen kom till platsen omhändertog de bilen som stulits några dagar tidigare i Botkyrka. Den hade skyltats om med andra registreringsskyltar.

Polisen har inga misstänkta för inbrottsförsöket och har lagt ned fallet.