(rubrik saknas)

Pendlarparkering
Kommunen hyr idag 290 pendlarparkeringsplatser vid Värmdö marknad. För få, tycker läsare. Affärsidkarna vägrar att kommentera saken.
De få infartsparkeringarna vid Värmdö marknad fortsätter att röra upp känslor bland läsare.

Samtidigt stänger Värmdö marknad dörren för att låta kommunen hyra ut fler.

– Vi har inga kommentarer om detta, säger Ted Söderlund, presskontakt på Genesa, fastighetsägare för Värmdö marknad.

Där är de 290 pendlarparkeringsplatserna som Värmdö kommun hyr av Genesa fulla redan klockan 8 på morgonen, något som Lokaltidningen Mitt i tidigare skrivit om.

Kommunen menar att de försökt öppna upp för dialog mellan affärsidkarna vid köpcentret, men att de där fått kalla handen.

– Fastighetsägarna har sagt nej till att hyra ut fler platser, säger Patrik Stenberg, infrastrukturplanerare vid kommunen.

Därför menar han att pendlare måste planera sitt resande från platser där det finns parkeringar – till exempel i Brunn.

Det har fått läsare att reagera. En av dem är nyinflyttade Ingaröbon Lena Rubin. Om hon skulle ställa bilen i Brunn skulle hennes pendlartid öka med en timme varje dag, menar hon.

– Jag pendlar till Skanstull och måste vara där klockan 11. Den enda buss från Brunn som passar går 9.35. Så jag kan inte planera mitt åkande, för det går inga bussar. Åker jag däremot från Värmdö marknad kan jag ta en buss som passar bättre i tid. Men där finns inga platser, säger hon.