19-åring från Tensta dömd för våldtäkt mot barn

Det var i januari i år som mannen våldtog en 14-årig flicka i en bil. Mannen överklagade till hovrätten men nu döms han till fängelse i ett år och åtta månader.

En 19-årig man från Tensta döms för våldtäkt mot barn efter att han tvingat en då 14-årig flicka till att ha sex med honom. De hade befunnit sig i en bil i Bromma när mannen våldtog 14-åringen. Mannen nekar inte till att han befunnit sig i bilen tillsammans med flickan, däremot nekar han att tvingat sig på henne.

Enligt domen har flickan kort efter våldtäkten ringt till en kompis och berättat vad som hade hänt och när hon kommit hem sökt på internet om våldtäkter och reaktioner efter en våldtäkt. Dagen efter gick 14-åringen tillsammans med sin mamma för att köpa dagen efter piller. Hon berättade för sin mamma men också för en barnmorska och en kurator om våldtäkten. I och med att flickan berättat om våldtäkten så kort tid efter anser både tingsrätten och hovrätten att hennes berättelse är trovärdig. Hon ska enligt domen också uttryckligen ha sagt till gärningsmannen att hon varit under 15 års ålder och försökt mota bort honom med handen. 19-åringen hade då använt sin kroppstyngd för att genomföra våldtäkten.

Han döms till fängelse i ett år och 8 månader med rubriceringen våldtäkt mot barn. Han ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.