19-åring prisades för sin drivkraft

Sonja Nasehi ser utbildningen som en trygghet och en bra grund för framtiden.
Sonja Nasehi ser utbildningen som en trygghet och en bra grund för framtiden.
Sonja Nasehi, 19, från Danderyd blev utsedd till Årets affärskreatör 2013. Utmärkelsen delas ut av Handelshögskolan och priset är en studieplats vid skolan.

– Det känns helt otroligt! Det har varit en dröm länge, säger hon.

Förra månaden skrev Lokaltidningen Mitt i om att 19-åriga Sonja Nasehi var en av 15 unga entreprenörer som tävlade om studieplatsen. Och i onsdags blev det klart att det var just hon som vann.

Vinnaren utsågs för tredje året av en jury som letar efter kreativitet, drivkraft och innovation. De tävlande måste uppfylla betygskraven för högskolan, men det som är avgörande är vad de åstadkommit som entreprenörer och kreatörer. Sonja Nasehi tycker att det är bra att det finns andra vägar än bara betyg för att komma in på utbildningar.

– Vissa visar sin drivkraft genom betyg i skolan medan andra visar den genom sitt företagande eller idrottande. Det är jättebra att det finns olika alternativ till framgång, säger hon.

Sonja Nasehi driver företaget Scope consulting tillsammans med vännen Selma Salah. Företagets mål är att få ungdomar att bli engagerade i sitt sparande. Hon kommer att fortsätta jobba med företaget parallellt med utbildningen.

I priset ingår även att hon under ett års tid får företagaren Michael Storåkers, vd för Bukowskis, som mentor.

– Det är en otrolig chans att få jobba med någon så framstående. Det kommer att hjälpa oss jättemycket med att driva vårt företag framåt, säger Sonja Nasehi.