ANNONS

20 poliser får Täby som nisch

Närpolisen har skrotats.

I stället ska nu 20 roslagspoliser bli experter på Täby.

– De får specialkunskaper om vad vi har att jobba med här, säger före detta närpolischefen Jan Berlin som leder arbetet.
ANNONS

Bostadsinbrott och narkotika bland unga. Det är två av de vanligaste ärendena för polisen i Täby. Nu ska problembilden bli ännu tydligare.

En särskild beskrivning av vad polisen bör satsa mest på i Täby kommer att tas fram under ledning av Jan Berlin, tidigare närpolischef.

– Det blir ett kontinuerligt arbete med att identifiera problem vi bör fokusera på, säger Jan Berlin, numera med titeln kommunpolis.

Statistik och synpunkter från kommunen, medborgare och poliser på fältet ska bidra till lägesbeskrivningen.

Som Mitt i berättat tidigare försvinner närpolisen och i stället delas nu samtliga poliser i Roslagen upp på olika ansvarsområden. För Täbys del handlar det om 20 personer.

Poliserna i gruppen kommer både att delta i utryckningar och jobba med förebyggande insatser. Tanken är att de ska ha specialkunskaper om Täby.

– Det innebär betydligt större resurser till varje kommun än vad närpolisen har haft.

Det har funnits protester. Inom kåren finns det de som anser att omorganisationen gått för fort och leder till ökad arbetsbelastning.

– Vi har en del nya rutiner men jobbar med att lösa det på bästa sätt, säger Jan Berlin.

ANNONS

När Mitt i möter honom i Arninge har han sällskap av en engagerad Täbybo som stannat till för att prata. Bengt Karlsson, i sällskap med hunden Ludde, är mycket påläst om polisens nya organisation.

– Det verkar bra samtidigt som det är synd att närpolisen försvinner. Vi vill se mycket poliser på gatan, säger Bengt Karlsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.