200 Väsbybor får jobb på Bauhaus

4 500 personer slogs om totalt 250 jobb på byggvaruhuset Bauhaus som öppnade i fredags.

– Det är ett nytt rekord i antalet ansökningar, säger företagets marknadschef.

I fredags invigdes byggvaruhuset Bauhaus intill E4:an. Närmare 200 personer från Väsby ska nu börja jobba där. De konkurrerade om de totalt 250 nya jobb som etableringen av varuhuset innebär. Totalt har 4 500 personer sökt jobben.

– Det är ett nytt rekord i antalet ansökningar för vår del, säger Johan Saxne, marknadschef i Sverige.

Johan Saxne berättar att de som fått anställning är mellan 20 och 55 år. De jobbar som försäljare eller med logistik, som innebär att de bland annat beställer varor och fyller på hyllor med varor.

Bengt Pålsson, näringslivsstrateg i Väsby kommun, säger att företagets, liksom andra nyetableringar, betyder mycket för kommunen.

– Det betyder mycket att de i Väsby har hittat kompetensen för de olika jobben. Det kan ju vara alltifrån lite enklare arbetsuppgifter till chefsfunktioner, säger Bengt Pålsson.

Susanne Wikström, chef för Arbetsförmedlingen i Väsby, delar glädjen över att ha företaget i kommunen.

– Vi är väldigt tacksamma för etableringen och hoppas på ett bra samarbete i framtiden, säger Susanne Wikström.

Varuhuset har en yta på 17 000 kvadratmeter, ett av de största i länet och i Sverige. Varuhusets omsättning beräknas en av de bästa i landet redan under första året.

Men det tog sin tid för företaget att få bygglovet strax intill E4.

– Ja, vi funderade allvarligt på att strunta i Väsby. Bygglovet tog flera år och det kostade även flera miljoner kronor mer än det brukar göra, säger Johan Saxne.

Men kommundirektören Björn Eklundh vill inte kommentera kritiken.

– Det var en ganska komplicerad process, men vi fann lösningar i en positiv anda. Nu är vi jätteglada över att de etablerat sig här, säger kommundirektören Björn Eklundh.

Vi är jätteglada över det har ­etablerat sig här i Väsby.Björn Eklundh, kommundirektör