ANNONS

Så var 2017 – nu blickar vi framåt

spåkula
2017 var ett händelserikt år i Hammarby-Skarpnäck. Nu blickar vi framåt.
2017 var ett händelserikt år i Hammarby-Skarpnäck. Att välja bland alla nyheter har inte varit lätt, men vi har gjort ett tappert försök. Under veckan som följer publicerar vi en tillbakablick om dagen. Missa inte det!
ANNONS

2017 har varit ett år av hopp och förtvivlan i Hammarby-Skarpnäck. I bostadsbristens Stockholm planeras 6000 nya bostäder i området. Barnen i Hammarbyskolan fick bättra på hälsan genom att träna varje dag.

Enskedevillan utnämndes till årets Stockholmsbyggnad. Rekordmånga röstade i kyrkovalet. Och regnbågsfamiljer i området ansökte om en egen träffpunkt i parkleken.

Samtidigt drabbades området av flera knivdåd och skottlossningar. Vårdcentraler var i kris. Och de hemlösa barnfamiljerna blev allt fler.

Året slutade dock hoppfullt med den nyligen sjösatta Skarpnäcksmodellen där 20 extra miljoner ska satsas på barn med behov av stöd i förskolor och skolor.

Bostäder är en ständigt het fråga i området och debatterna om byggprojekt fortsätter sannolikt under kommande år.

Många är också intresserade av miljöfrågor och kanske kommer nu ännu fler att dela saker med sina grannar. Flera projekt för att uppmuntra lokal delning har startats bland annat Lånegarderoben i Bagis och tjänsten Local Life där boende kan dela prylar och tjänster.

Efter de skottlossningar och knivdåd som varit lär även tryggheten få stort fokus när valrörelsen drar igång på allvar nästa år. Liksom sjukvård och skolor.

Har du egna tips nästa år, tveka inte att kontakta Mitt i Söderort.

Gott nytt år!

ANNONS
ANNONS