ANNONS

2017 blev ett gott år för kulturen

Alice Bah Kuhnke invigde nya scenen i Café Le Croissant i SKHLM i Skärholmen.
Alice Bah Kuhnke, vid invigningen av kulturscenen i Café Le Croissant i SKHLM.
Mitt i Söderort ser tillbaka på året som gått – och finner att det varit ett mycket gott kulturår i Skärholmens stadsdel. En ny kulturscen, en ny biograf och ett nytt kulturcentrum hör till de goda nyheterna.
ANNONS

Det sa pang när kulturminister Alice Bah Kuhnke invigde kulturscenen i Café Le Croissant i SKHLM, genom att sätta nålen i en svart ballong. Det var den 31 augusti. Sedan dess har besökarna lyssnat på allt från latino till indiska ragor, och och olika konstnärer ställer ut varje månad. Arrangör är Folk i Skärholmen, som också startat en filmklubb i Röda korsets folkhögskola.

2017 var över huvud taget ett höjdarår för kulturen i stadsdelen. Inte minst fick Skärholmsborna en egen biograf igen: Skärisbiografen, i Kulturhuset Stadsteatern, som visar kvalitetsfilm från världens alla hörn.

I Vårberg har konsten fått ett lyft. Kulturcentrumet Kummelholmen, inhyst i den gamla panncentralen, har haft flera spännande utställningar under året. I Vårberg centrum har samtidigt kreativiteten flödat bland barn och unga,  tack vare Torsdagsklubbens workshops. Under hösten var det extra fokus på just konst.

Ännu ett nytillskott var kulturfestivalen i Jakobsberg gård i Bredäng, i augusti. I år var det premiär Blir den en tradition?

 

ANNONS