ANNONS

21-åring greps för knivmord

Den 10 september 2011 mördades en 22-årig man med flera knivstick i Gamla stan. Förra veckan fann polisen en av de misstänkta i en förort till London.
ANNONS

Exakt vad som hände den där mordnatten i september är svårt att säga.

Enligt Petra Sjölander, informationsansvarig vid Citypolisen, stod den 22-årige mannen och pratade med några personer utanför en restaurang. Sedan gick han iväg till en grupp människor som stod en bit därifrån och pratade även med dem.

En stund senare kom han stapplande bort från gruppen och föll ihop på marken.

– Han var knivhuggen med flera stick. Men det var en stor grupp så det krävs ett omfattande polisarbete för att ta reda på vem som höll i vapnet, säger Petra Sjölander.

Den skadade mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Sedan mordet har polisen arbetat intensivt för att hitta gärningsmannen. Tekniska undersökningar har gjorts och flera personer som befann sig i området har blivit förhörda.

Men den 19 januari häktades två män i sin frånvaro.

Samarbete mellan svensk och brittisk polis ledde till att polisen på morgonen den 31 januari kunde gripa en av de misstänkta i en förort till London.

Mannen är 21 år och på sannolika skäl misstänkt för mord.

ANNONS

Den man som fortfarande är på fri fot är 24 år. Polisen vet inte om även han befinner sig i England. Om offret kände gärningsmännen är oklart.

– Troligtvis umgicks han väl med dem, men vi behöver komma i kontakt med alla de här människorna innan vi kan säga vad som har hänt. Nu har vi en person gripen så det är ett steg närmare, men allt måste ju bevisas och det är ibland ett omfattande arbete, säger Petra Sjölander.