(rubrik saknas)

Nu har några pojkar åtalats för flera av de senaste månadernas personrån i Spånga. Två av dem åtalas även för att ha rånat Statoil.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om vågorna av rån som de senaste månaderna svept över Spånga. Polisen kopplade samman ett tiotal av rånen och misstänkte flera pojkar.

Nu har två pojkar och en 18-åring åtalats för sex fall av rån.Tre av dem skedde enligt åtalet under april månad i Rinkeby. Den 7 maj rånade två av de misstänkta en pojke i Bromsten, enligt åtalet. De ska ha ställt sig i en ring runt sitt offer, sagt att de hade pistol och kniv och att de skulle skjuta om han inte gav dem sina värdesaker. Pojken blev också misshandlad vid tillfället, enligt åtalet.

– De flesta målsäganden är unga som blir väldigt skyddslösa i de här situationerna, säger åklagaren Annika Jonasson.

En av pojkarna begärdes häktad, men släpptes då tingsrätten inte ansåg att misstankegraden var tillräckligt stark.

Därefter rånade han och en av de andra åtalade Statoil i Spånga genom att hota personalen med ett pistolliknande föremål och kniv, enligt åklagaren. Senare samma dag ska de ha tvingat in två bröder i ett garage i Bromsten och hotat dem med pistolliknande föremål. Nu sitter två av de misstänkta häktade i väntan på dom. De åtalade har i förhör nekat till de flesta av rånen.

Misstänkt släpptes – ska ha

rånat igen